Tocana haiduceasca

de Bunica in Pui, 24 Sep 2010 | 21344 vizualizari

 

Am gasit reteta intr-o revista de bucate traditionale . Mi-a placut si am pus-o in practica, putin modificata.

 

INGREDIENTE

  • 500 g. pulpa  de vita(piept de pui)
  • 3-4 cepe
  • 2-3 rosii
  • 1 ardei
  • 100 ml. suc de rosii
  • 5 catei de usturoi
  •  1 adrei iute ( dupa gust)
  • 200 ml. vin rosu
  • 2 linguri boia iute
  • piper
  • sare
  • 2 foi de dafin
  • verdeata
  • 3 linguri ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana haiduceasca:

Cureti ceapa, o toci si o calesti usor impreuna cu carnea de vita taiata cubulete, pana se rumeneste usor. Se adauga apa calda(200 ml.) si lasi sa se inabuse putin. Tai ardeiul fideluta, iar rosiile cubulete. Le pui peste carne, dupa care torni sucul de rosii si vinul. Condimentezi dupa gust,adaugi usturoiul taiat marunt si lasi sa fiarba inabusit. La sfarsit presari verdeata si continui sa inabusi timp de 2 minute . Cand e gata , servesti tocana cu mamaliguta calda.

TIPS-URI

1

eu am folosit piept de pui

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana haiduceasca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci